Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
lammaswiki:alkeita_aloittelevalle_lampurille [2014/11/04 14:51]
virpi
lammaswiki:alkeita_aloittelevalle_lampurille [2020/05/28 14:46]
melisaj [LAMPAAN RUOKINTA]
Rivi 253: Rivi 253:
  
 Ruokinnassa rehun laatu on tärkeää. Vaikka lampaan ja lehmän ruoansula-tusjärjestelmät ovat hyvinkin samanlaiset,​ on lammas lehmää vaateliaampi ruokittava, sillä sen pötsi on huomattavasti pienempi kuin lehmällä, jolloin erityisesti rehun sulavuuteen on kiinnitettävä huomiota. Rehun maittavuus on myös tärkeää, varsinkin niinä aikoina kun lammas tarvitsee paljon energiaa. Ruokinnassa rehun laatu on tärkeää. Vaikka lampaan ja lehmän ruoansula-tusjärjestelmät ovat hyvinkin samanlaiset,​ on lammas lehmää vaateliaampi ruokittava, sillä sen pötsi on huomattavasti pienempi kuin lehmällä, jolloin erityisesti rehun sulavuuteen on kiinnitettävä huomiota. Rehun maittavuus on myös tärkeää, varsinkin niinä aikoina kun lammas tarvitsee paljon energiaa.
-Tarkempaa tietoa lampaiden rehutaulukoista ja ruokintasuosituksista löytyy MTT:n selvityksistä kuten http://​www.mtt.fi/​mtts/​pdf/​mtts106.pdf.+Tarkempaa tietoa lampaiden rehutaulukoista ja ruokintasuosituksista löytyy MTT:n selvityksistä kuten http://​www.mtt.fi/​mtts/​pdf/​mtts106.pdf. Hyvälaatuinen rehu ei myöskään ole [[lammaswiki:​lampaille_haitalliset_tai_myrkylliset_aineet_rehussa_ja_laitumella|homeessa]] eikä siinä ole liikaa kasviestrogeenejä
  
 ==== Karitsan ravinnontarve ja ruokinta ==== ==== Karitsan ravinnontarve ja ruokinta ====

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.