Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
lammaswiki:kohti_kuluttajalaehtoeistae_lammastuotantoa_tiedote [2014/11/14 11:50]
niina
lammaswiki:kohti_kuluttajalaehtoeistae_lammastuotantoa_tiedote [2015/03/18 11:03] (nykyinen)
sari_heltelae [Tiivistelmä]
Rivi 6: Rivi 6:
  
  
-Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT tuotti ProAgria Etelä-Savo ry:n /​[[http://​www.proagria.fi/​hankkeet/​tosilampurin-tietolaari-4287|Tosilampurin tietolaari -hankkeen]] (rahoittajana ​Etelä-Savon ELY-keskus) tilaaman asiantuntijaselvityksen lammasketjun toiminnan nykytilasta. Haastattelututkimuksen avulla selvitettiin pääkaupunkiseudun kuluttajien odotuksia, arvostuksia ja ostokäyttäytymistä lampaanlihaan ja lammastuotteisiin liittyen. Lammasketjun toimijoille järjestetyssä työpajassa pohdittiin, mitä lammasketjussa tulisi kehittää, jotta toiminta olisi kannattavaa ja se vastaisi kuluttajien toiveisiin. {{ :​lammaswiki:​tyoepaja.jpg?​nolink&​300|}}+Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT tuotti ProAgria Etelä-Savo ry:n /​[[http://​www.proagria.fi/​hankkeet/​tosilampurin-tietolaari-4287|Tosilampurin tietolaari -hankkeen]] (rahoittajina Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus) tilaaman asiantuntijaselvityksen lammasketjun toiminnan nykytilasta. Haastattelututkimuksen avulla selvitettiin pääkaupunkiseudun kuluttajien odotuksia, arvostuksia ja ostokäyttäytymistä lampaanlihaan ja lammastuotteisiin liittyen. Lammasketjun toimijoille järjestetyssä työpajassa pohdittiin, mitä lammasketjussa tulisi kehittää, jotta toiminta olisi kannattavaa ja se vastaisi kuluttajien toiveisiin. {{ :​lammaswiki:​tyoepaja.jpg?​nolink&​300|}}
  
 Puolet pääkaupunkiseudun haastatelluista kuluttajista osti lampaanlihaa vain juhla- ja sunnuntairuoaksi,​ usein neljän henkilön ja sitä suuremmissa pakkauksissa. Haastattelututkimukseen vastanneiden asiakkaiden lampaanlihan kulutus oli ollut viime vuosien aikana ja on edelleen tulevaisuudessa kasvussa. Mieluiten kuluttajat ostaisivat kotimaista lampaanlihaa marketeista muiden ostosten yhteydessä,​ mutta joinakin vuodenaikoina sitä on haasteellista saada tai ei ole saatavana laisinkaan. Kuluttajat toivoivat kauppojen tarjontaan lisää kotimaista tuoretta lampaanlihaa eri muodoissa, mutta myös valmiiksi jalostettuina tuotteina. Kuluttajat toivoivat myös lisää tietoa lampaanlihan tuotannosta ja monipuolisista käyttömahdollisuuksista ruoanvalmistuksessa. Kuluttajat toivoivat, että kaupat ottaisivat pientuottajien tuotteita helpommin myytäväksi tarjonnan monipuolistamiseksi. Puolet pääkaupunkiseudun haastatelluista kuluttajista osti lampaanlihaa vain juhla- ja sunnuntairuoaksi,​ usein neljän henkilön ja sitä suuremmissa pakkauksissa. Haastattelututkimukseen vastanneiden asiakkaiden lampaanlihan kulutus oli ollut viime vuosien aikana ja on edelleen tulevaisuudessa kasvussa. Mieluiten kuluttajat ostaisivat kotimaista lampaanlihaa marketeista muiden ostosten yhteydessä,​ mutta joinakin vuodenaikoina sitä on haasteellista saada tai ei ole saatavana laisinkaan. Kuluttajat toivoivat kauppojen tarjontaan lisää kotimaista tuoretta lampaanlihaa eri muodoissa, mutta myös valmiiksi jalostettuina tuotteina. Kuluttajat toivoivat myös lisää tietoa lampaanlihan tuotannosta ja monipuolisista käyttömahdollisuuksista ruoanvalmistuksessa. Kuluttajat toivoivat, että kaupat ottaisivat pientuottajien tuotteita helpommin myytäväksi tarjonnan monipuolistamiseksi.

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.