Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
lammaswiki:kokoavan_paimenkoiran_kaeyttoe_lammastilalla [2014/10/22 10:46]
niina [Paimennusvaisto]
lammaswiki:kokoavan_paimenkoiran_kaeyttoe_lammastilalla [2014/10/22 10:51] (nykyinen)
niina [Pakoalueen hyödyntäminen paimennuksessa]
Rivi 15: Rivi 15:
 ===== Pakoalueen hyödyntäminen paimennuksessa ===== ===== Pakoalueen hyödyntäminen paimennuksessa =====
  
-Paimennettavilla eläimillä on pakoalue (flightzone). Rajan sisäpuolelle tullut uhkatekijä aiheuttaa eläimen siirtymisen uhkasta poispäin, pakenemisen. Kun uhkatekijä (koira, ihminen) pysy pakoalueen ulkopuolella on ohjailtava eläin rauhallisempi. Pakoalue mittaa etäisyyttä,​ jonka eläin sallii itseään lähestyttävän ennen kuin liikahtaa poispäin. Pakoalueen rajalle sijoittuminen mahdollistaa vaikuttamisen eläimen liikkeeseen,​ suuntaan ja vauhtiin. Pakoalueen laajuus vaihtelee eläinten tottumisesta ja aiemmasta käsittelystä. Pakoalue muuttuu aina laajemmaksi silloin, kun koettu uhkatekijä on eläimille vieras (vieras koira, ihminen). Mikäli koira toistuvasti menee liian lähelle paimennettaviaan,​ tunkeutuu pakoalueen sisäpuolelle ja aiheuttaa eläimissä levottomuutta,​ saattaa se olla merkki koiran riittämättömästä eläintenlukutaidosta. Tätä voidaan koulutuksella korjata jonkin verran.+Paimennettavilla eläimillä on pakoalue ​[[http://​www.sheep101.info/​201/​handling.html|(flightzone)]]. Rajan sisäpuolelle tullut uhkatekijä aiheuttaa eläimen siirtymisen uhkasta poispäin, pakenemisen. Kun uhkatekijä (koira, ihminen) pysy pakoalueen ulkopuolella on ohjailtava eläin rauhallisempi. Pakoalue mittaa etäisyyttä,​ jonka eläin sallii itseään lähestyttävän ennen kuin liikahtaa poispäin. Pakoalueen rajalle sijoittuminen mahdollistaa vaikuttamisen eläimen liikkeeseen,​ suuntaan ja vauhtiin. Pakoalueen laajuus vaihtelee eläinten tottumisesta ja aiemmasta käsittelystä. Pakoalue muuttuu aina laajemmaksi silloin, kun koettu uhkatekijä on eläimille vieras (vieras koira, ihminen). Mikäli koira toistuvasti menee liian lähelle paimennettaviaan,​ tunkeutuu pakoalueen sisäpuolelle ja aiheuttaa eläimissä levottomuutta,​ saattaa se olla merkki koiran riittämättömästä eläintenlukutaidosta. Tätä voidaan koulutuksella korjata jonkin verran.
  
 [{{ :​lammaswiki:​pakoalue1.jpg?​nolink&​300|Paimenkoira on tullut lammaslauman pakoalueen rajalle. Lauma lähtee siirtymään paineesta poispäin.}}] [{{ :​lammaswiki:​pakoalue1.jpg?​nolink&​300|Paimenkoira on tullut lammaslauman pakoalueen rajalle. Lauma lähtee siirtymään paineesta poispäin.}}]

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.